Η ιστοσελίδα είναι ανοικτή στα σχόλια και στις απόψεις σας.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»




Χαιρετισμός
  Η τιμή είναι μεγάλη να βρίσκεστε εδώ όλοι εσείς στο ξεκίνημα της εκλογικής αυτής αναμέτρησης, γι’ αυτό οι συνεργάτες μου και εγώ, σας ευχαριστούμε θερμά.

Προσωπικές ευχαριστίες
  Η σημερινή μέρα δεν θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη πρίν 4 χρόνια… είμαστε – είμαι απεναντί σας με 4 χρόνια εμπειρία και γνώση πλέον, ώστε από την 1/1/2011 να ξεκινήσουμε και να κάνουμε πράξη αυτά που σας έχουμε μέχρι τώρα υποσχεθεί.
  Η σημερινή μέρα δεν θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη πρίν 4 χρόνια για ένα ακόμη λόγο, γιατί συνεργαζόμαστε με έναν ακόμη Δήμο, το Δήμο Ακραιφνίας, ευελπιστώντας να αναπτύξουμε μια τέτοια σχέση συνεργασίας, έτσι ώστε στο τέλος αυτής της τετραετίας να έχουμε ικανοποιήσει τια προσδοκίες των πολιτών μας από αυτό το εγχείρημα. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να κάνω μερικές αναφορές που αφορούν τις θέσεις μας για τη συνένωση των Δήμων. Κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο για μας.
  Για την οικονομία του χρόνου, σας διαβάζω ένα μικρό απόσπασμα γιατί ήσαν πολλά εκείνα που ανέφερα στη συνέλευση της ΤΕΔΚ στις 17/01/2010 επικεντρώνοντας κυρίως τις απόψεις μας για την συνένωση.
……………..
……..έλεγα λοιπόν μεταξύ άλλων.
……….Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό μια μικρή αναφορά σχετικά με κάποιες φήμες ή σενάρια που κυκλοφορούν τις μέρες αυτές.
   Παρόλο που ο κ. Ραγκούσης ζήτησε στη φάση αυτή να μη συζητηθεί το χωροταξικό θέμα, δυστυχώς δεν συζητείται σχεδόν τίποτα άλλο παρά μόνο με το ποιος Δήμος πάει με ποιόν.
  Ακούμε για 2 Δήμους Θήβα-Λιβαδειά είναι μια άποψη, ας αναλάβει η κυβέρνηση να μας πει πώς  θα διοικηθούν αυτοί.
3 Δήμους Θήβα-Λιβαδειά-Σχηματάρι εδώ μάλιστα μπλέκουν και τον Αρχιεπίσκοπο θεωρούν δηλαδή ότι αυτή είναι και επιθυμία του. Φαντάζεστε τον κ. Ιερώνυμο να παρεμβαίνει σε ένα τέτοιο ζήτημα, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα αυτό θα έλεγα ότι είναι μάλλον κωμική η άποψη αυτή.
  Μας μιλάνε για 4 Δήμους Θήβα-Λιβαδειά-Σχηματάρι-Δίστομο, άλλοι πάλι για 5 Θήβα-Λιβαδειά-Σχηματάρι-Δίστομο-Αλίαρτο.
Και στο τελευταίο και <<καταϊδρωμένο>> σενάριο δειλά-δειλά εμφανίζεται κι ο Ορχομενός.
Έχει γίνει δηλαδή ο Ορχομενός τσόντα, από κάποιους  παράγοντες ή από κάποιους που νομίζουν ότι είναι παράγοντες, να συμπληρώνει πότε τον έναν Δήμο και πότε τον αλλον.
Μία πόλη με την ιστορική διαδρομή 6000 χρόνων, Τρίτη σε πληθυσμό στη Βοιωτία, πέμπτη σε πληθυσμό στην Περιφέρεια, με διαχειριστική επάρκεια που έχουν μόνο η Θήβα και η Λιβαδειά στο Νομό μας, με κομβική γεωγραφική θέση και τόσα άλλα πλεονεκτήματα.
Μόνο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας μπορώ να τα δεχτώ.
  Φυσικά δεν πρόκειται να πω εγω ποιοί Δήμοι θα συνενωθούν με ποιούς και πώς.
Το μόνο που μπορώ να κάνω, με πολλή ψυχραιμία, στη φάση αυτή είναι να σας καλέσω, αν μη τι άλλο, να σεβαστείτε τους 12000 του Καποδιστριακού Ορχομενού, αυτοί θα αποφασίσουν, όταν έρθει η ώρα τι θα κάνουν. Έχουν και τη νόηση και την ωριμότητα. Δεν επιτρέπουμε να αποφασίζουν άλλοι πριν από μας για μας. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου, μία μικρή προς το παρόν απάντηση στους λεονταρισμούς του κ. Υπερήφανου για τους δήθεν αγώνες που επικαλείται ότι έδωσε για την αυτονομία του Δήμου Ορχομενού. Έχω μόνο να πω ότι από την προαναφερόμενη, τόσο σημαντική και καθοριστική, συνέλευση απουσίαζε για λόγους κοινωνικούς, είχε πάει, όπως μας είπε σε κάποιο γάμο. Προφανώς εκεί είχε περισσότερους ψηφοφόρους. Τον είχε βέβαια αντικαταστήσει ο αντιδήμαρχος κ. Νταβαλούμης ο οποίος όπως μας είπε είχε ρητή εντολή να μην αναφερθεί στο χωροταξικό των Δήμων. Φανταστείται  για τι αγώνες και ιδρώτα μιλάμε.
Αυτά μεταξύ άλλων όπως προείπα στη συνέλευση της ΤΕΔΚ τον Ιανουάριο του 2010.

Τα αποτελέσματα σήμερα όλοι τα γνωρίζετε.

Δεν μας άκουσε κανείς δεν μας ρώτησε κανείς.

Εμείς απλά καλούμαστε με βάση το νέο νόμο να φροντίσουμε να λειτουργήσουμε, στα πλαίσια του δυνατού, για το καλό των πολιτών του Καλλικράτειου πλέον Ορχομενού.

Φίλες/φίλοι,

  Ξεκινήσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό οι συνεργάτες μου κι εγώ στην αρχή της τετραετίας που πέρασε να προσφέρουμε ότι μπορούσαμε για το καλό του τόπου μας, αυτό άλλωστε μας ζήτησε από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας  μας και ο κ. Υπερήφανος.
  Από τις πρώτες κιόλας ημέρες όμως αντιληφθήκαμε ότι τη συνεργασία αυτή διαφορετικά την εννοούσαμε.
Εκείνος δεν ήθελε συνεργάτες, αλλά συνενόχους  χειροκροτητές, θεώρησε ότι θα του δίναμε λευκή επιταγή, να αποφασίζει εκείνος και εμείς απλά να στοιχιζόμαστε με την ψήφο μας πίσω του.
·         Ο διάλογος ανύπαρκτος, ακόμη και σήμερα προσκάλεσα σε δημόσιο διάλογο το Δήμαρχο <<των έργων και των οραμάτων>>, αλλά πεισματικά αρνείται. Βλέπετε στους μονολόγους τα καταφέρνει καλύτερα.
·         Επιλογές χωρίς καμία συμμετοχή όχι μόνο δική μας, αλλά και των άμεσα συνεργατών του.
Διαφάνεια άμεσα ζητούμενη. Παράδειγμα. Τη μελέτη κατασκευής του αποχετευτικού, έργο 14.000.000 ευρώ περίπου, η οποία μελέτη στοιχίζει με τιμές δημοσίων έργων πάνω από 500.000 ευρώ, την έδωσε όπως ο ίδιος ομολόγησε σε κάποιο φίλο του, χωρίς προκήρυξη χωρίς καμία διαδικασία. Αυτά βέβαια θα τα δούμε στη συνέχεια.
   
Όλοι εμείς στο σκοτάδι για τη λήψη των αποφάσεων.
Η παραπληροφόρηση η μισή αλήθεια και τα ψέματα, ακόμη και από μικροφώνου, ήσαν στην ημερήσια διάταξη.
Για να πάρω απαντήσεις κάπως αξιόπιστες αναγκάστηκα να υποβάλλω συνεχώς γραπτές αιτήσεις,αλλά και στις γραπτές αυτές αιτήσεις,σε αρκετές,απαντήσεις ακόμη δεν έχω πάρει.
Στα Δημοτικά Συμβούλια υπήρχε ένας διαρκής μονόλογος του συνδυασμού μας με θέσεις και απόψεις. Ο κ.Δήμαρχος ήταν ως ει παρών,συνεχώς να παρακολουθεί το ρολόι του πότε θα τελειώσει η συνεδρίαση.
Τον ακολούθησε με μεγάλη επιμέλεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθώντας να μας αφαιρεί το λόγο, με διάφορα διαδικαστικά τεχνάσματα , σε σημείο μάλιστα να αναγκαστώ να τον αποκαλέσω κάποια στιγμή πρόεδρο του Δημάρχου και όχι του Δ.Σ. φυσικά δεν πέτυχε τίποτα παρά μόνο να εκτεθεί. 

Φίλες/Φίλοι

Στο σημείο αυτό ας κάνουμε μερικές αναφορές στην οκταετή πορεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Οικονομικά

Την 1/1/2003 όταν ανέλαβε ο σημερινός Δήμαρχος παρέλαβε ταμείο με 600.000 ευρώ από δάνειο οπου είχε συνάψει η προηγούμενη  Δημοτική Αρχή και 450.000ευρώ ταμειακό πλεόνασμα συνολικά πάνω από 1.000.000 ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα παραλαβής και παράδοσης.
Από τον προηγούμενο Δήμαρχο τον κ.Γκιζίμη στον σημερινό.
Όλα τα τοπικά διαμερίσματα σχεδόν ξεχρεωμένα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή,παρότι η συνένωση,που είχε γίνει τέσσερα χρόνια πριν τα βρεί με αρκετά εκατομμύρια χρέος.
Τι έγινε την πρώτη τετραετία:πήρε άλλες  500.000 επιπλέον δάνειο και στην αρχή αυτής της τετραετίας  ένα ακόμη δάνειο 1.000.000 ευρώ περίπου, για να εξοφληθούν οι πιστωτές.
Σήμερα ο ίδιος  ο Δήμαρχος έχει παραδεχθεί επίσημα ότι δεν γνωρίζει κανείς το ύψος των οφειλών του Δήμου.

Τεχνικά έργα

Πράγματι έγιναν,Κόστος μεγάλο τεχνικές ατέλειες παραλαβή καμία  π.χ.
Τουριστικό περίπτερο,Πέτρινα οργανισμού Κωπαίδας.Εγκαίνια Καραμανλής.

Πολιτισμός

Στα χέρια μόνο ιδιωτών.

Αθλητισμός

Ανύπαρκτος,  μόνο ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Κοινωνικά θέματα

Ενασχόληση καμία, πρόγραμμα μόνο το βοήθεια στο σπίτι που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Αστυνόμευση

Ανύπαρκτη, ο αστυνομικός αποσύρθκε προφανώς έχει πάρει εντολή να μην γράφει τις παραβάσεις του κοκ.

Αγροτικά θέματα

Μόνο το κλειστό κύκλωμα  κιαυτό είναι μισό νομαρχιακό με μελέτη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Νέα μελέτη καμία.

Οι προσωπικές υποσχέσεις ατελείωτες  για διορισμούς, για απασχόληση,τα γνωρίζετε καλύτερα από μένα.Αυτές οι συμπεριφορές μας γυρίζουν στη 10ετία του 60.
  Τώρα ήρθε η ώρα για τον καλλικράτειο Ορχομενό όχι μια απλή αλλαγή,όχι για μια αλλάγή σελίδας,όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά για μια ολική ανατροπή.
Κυρίως ανατροπή νοοτροπίας άσκησης Διοίκησης,ανατροπή στην παρακμή που κλείνοντας την οκταετία της αυτή η Δημοτική Αρχή μας έχει οδηγήσει,με στροφή στην καθημερινότητα,ενασχόληση με τα προβλήματα του Πολίτη.
  Ότι ήταν να προσφέρει το πρόσφερε η συνέχεια ακόμη και στα ζητήματα που έκανε βήματα μπροστά,ο εγκλωβισμός της στο συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας,αλλά και η φυσιολογική κουραση των 8 χρόνων άσκησης Διοίκησης,δεν θα μπορέσει ούτε στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.
Και οι απαιτήσεις σήμερα των πολίτών και της κοινωνίας γενικότερα είναι τεράστιες.

Φίλες/Φίλοι,

Από την πρώτη στιγμή που ζήτησα να παίξω τον κεντρικό αυτό ρόλο στη σκέψη μου ήταν πάντοτε να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο,όσο γίνεται πολιτικά και κοινωνικά ανοιχτό κιαυτό όχι κυρίως για είναι νικηφόρο αλλά για να υπάρχει ένας πλουραλισμός θέσεων και απόψεων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.      
  Γιατί η σύνθεση πολλών απόψεων μπορεί να είναι λίγο κουραστική,είναι όμως απολύτως βέβαιο ό,τι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Θεωρώ ότι το άνοιγμα αυτό το πετύχαμε.
Οι συνεργάτες που με εμπιστεύτηκαν στην πορεία αυτή αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα.
Τους στόχους μας και τις προοπτικές  θα τις αναδείξουμε στις διάφορες ομιλίες μας και θα τις διαβάσετε   και στο πρόγραμμά μας. Ήδη για τα αγροτικά θέματα δημοσιεύσαμε τις πρώτες μας απόψεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας εμπιστευτείτε.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις μεγάλες ευθύνες που απορρέουν από τη συνένωση την Δήμων μας και τις απαιτήσεις των καιρών μας.
Ο συνδυασμός μας που αποτελείται από νέους, αλλά και από έμπειρα και δοκιμασμένα ικανά στελέχη,  εγγυώνται τα παραπάνω.
Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.Φυσικά δεν είναι προσωπικό.Δεν είναι άλλο από την άρνηση κάποιων πολιτών για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.
Είναι γεγονός ότι το πολιτικό μας σύστημα την εποχή αυτή δοκιμάζεται, η οικονομία μας είναι σε ύφεση και το τελευταίο που απασχολεί ,καθώς λένε,τους πολίτες είναι οι Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Είναι μέγα λάθος η αντίληψη αυτή.
Ο καθένας μας μπορεί να έχει την άποψή του για τα πολιτικά πράγματα, και να κάνει οποιαδήποτε κομματική επιλογή,όμως η ανάδειξη δημοτικών αρχών, για εκείνους δηλαδή που θα ασχοληθούν με την καθημερινότητα, αλλά και τις προοπτικές της ζωής μας πρέπει να είναι πρώτιστο καθήκον.
Από τις εκλογές της  7ης Νοεμβρίου 2010 δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Όλοι μαζί για την νίκη.

Όλοι μαζί για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Όλοι μαζί για να χτίσουμε έναν καλλικράττειο Δήμο βιώσιμο,έναν Δήμο πρότυπο,στην υπηρεσία του πολίτη.          

Καλόν αγώνα.

Συγχωρέστε με,

Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό σαν παλιός ποδοσφαιριστής να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικούς όρους, να σφυρίξω την έναρξη του αγώνα μας και από σήμερα και για τις επόμενες 26 ημέρες δεν πρέπει να ολιγορήσουμε ούτε ένα λεπτό,και ο αγώνας, να είστε βέβαιοι, θα είναι νικηφόρος!
Η δική μας ομάδα πρέπει να αγωνιστεί με συνέπεια,με ήθος,με αξιοπρέπεια.
Χωρις χτυπήματα κάτω από την μέση.
Τις συκοφαντίες,τις ύβρεις και τη λασπολογία να τις αφήσουμε στους ελάχιστους(ευτυχώς)της απέναντι πλευράς.
  
Κλείστε τα αυτιά σας.

Εκείνοι μετά από λίγες μέρες θα ντρέπονται γι’αυτά που κάνουν και λένε.

Μην ξεχνάτε είμαστε πολίτες του ίδιου Δήμου και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί.

Εμείς θα ενώσουμε τους συμπολίτες μας.

Δεν θα αδικήσουμε κανέναν.

Καλόν αγώνα και η νίκη θα είναι δική μας!

Θα είναι νίκη των δημοτών του Καλλικρατικού Ορχομενού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: